Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Sagul Meztitilar
Country: Solomon Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 3 March 2015
Pages: 96
PDF File Size: 10.70 Mb
ePub File Size: 1.77 Mb
ISBN: 640-5-92544-153-6
Downloads: 2018
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulugore

In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si cu sprijinul financiar mmaicii negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc.

Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care s-a pastrat pana in prezent: Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului.

Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica. Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca majcii, se pictau chipurile sfintilor.

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava | Doxologia

A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca. Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori. Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri.

  CTP LUSCHER 1600 PDF

Anulluna iunie in ziua 1. Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea. Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi.

Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. Tinda se afla in partea sudica a bisericii. Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Ana.

Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m. Contact Form Powered By: Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala. Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista. Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci.

Biserica din Hirişeni – strămutată la Chișinău

Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda.

  INTRODUCTION TO PIPE STRESS ANALYSIS BY SAM KANNAPPAN PDF

Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii. Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei.

In timp, dr monastic a fost abandonat. In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari.

Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru.

Ghid biserici din Republica Moldova. Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului. Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet.