Results 1 – 25 of 30 Smulders Kompas van Amsterdam, Catalog Record Only Scale , Title from verso. Date stamped on verso: 28 jan. “A7. Plattegrond van de stad Utrecht, met weergave van het stratenplan met namen ( ged.), bebouwing Antique Maps, Aerial View, Amsterdam, Holland, Dutch. Two houses at the Nieuwmarkt in Amsterdam. In one of the houses is the grocery shop of P. de Gruyter and Son, founded in located. In the other, next door, is a.

Author: Fenrikinos Nekasa
Country: Myanmar
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 17 October 2006
Pages: 371
PDF File Size: 4.7 Mb
ePub File Size: 15.25 Mb
ISBN: 629-9-18445-458-2
Downloads: 30623
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faenos

Het zal de aanblik van de stad voorgoed veranderen en levert een rigoureus ander beeld op dan in de oorspronkelijke plannen voor Zeeburgereiland. Ook in Amsterdam is hoogbouw jarenlang bewust tegengehouden om het karakter van de stad niet aan te tasten, maar ook om niet dezelfde fout te maken als met de Bijlmermeer in de jaren zeventig. The Condominiumization of Toronto. Dat voel je aan alles op straat. Het werd hem niet in dank afgenomen. Op straatniveau is in de gebouwen te weinig te beleven en is de aanblik weinig aangenaam.

Ondanks het grote aantal wolkenkrabbers is het verschil met het hart van Parijs relatief klein. Dit heeft grote gevolgen voor zowel het individu als de samenleving: Maar wie houdt de wacht in een stratenplah waarin bijna iedereen meters boven de straat woont? Vergelijkbare kritiek klinkt in Londen, waar tegenover een paar indrukwekkende gebouwen een overvloed aan middelmaat staat. Daarom is het verleidelijk om niet te kijken naar de voorbeelden in eigen stad of eigen land maar naar de wolkenkrabbers van Chicago aan de oevers van Lake Michigan, naar de skyline van Toronto aan Lake Ontario.

Een jaar later stuurde de Compagnie de eerste groep kolonisten, bestaande uit 30 Waalse families, naar de nieuwe kolonie. Als wethouder was De Grave zelfs verantwoordelijk voor de bouw van de Rembrandttoren, naast het Amstredam. Het is een groot succes als zakendistrict, maar van een aangenaam straatleven is zeker na kantoortijd geen sprake.

SMS_20180629_0186.jpg

We hebben oude kaarten, tekeningen en schilderijen toegevoegd om Nieuw-Amsterdam — en dus ook het oude New York — voor u te laten herleven. Om inspiratie op te doen reisde een gemeentelijke delegatie in het najaar van af naar Canada en de Verenigde Staten.

  JAVOREK ABS PDF

Uw gegevens Abonnement Uitloggen.

Het gebrek aan kennis, bezuinigingen bij de uitvoering, onverwachte demografische veranderingen en een aantal cruciale fouten in het ontwerp van de wijk en van de flats deden de Bijlmer de das om. Beoordelingen 5 beoordelingen Beoordeel deze tour. Op het gehele Zeeburgereiland, waarvan de Sluisbuurt een derde van het oppervlak inneemt, zouden maximaal zesduizend woningen worden gebouwd.

Hiermee startten ze op de zuidpunt van het eiland Manhattan een nieuwe leefgemeenschap.

Hier wonen 2,3 miljoen mensen, In afwachting van betere tijden werd een aantal van de meest lucratieve kavels in de Sportheldenbuurt direct aan het IJmeer voor amsteddam bodemprijs verkocht aan zelfbouwers.

Maar na bezwaren amsterxam bewoners van het Oostelijk Havengebied over de duizenden fietsers die de rustige woonstraten zullen veranderen in doorgaande wegen is de brug voorlopig geschrapt.

Kenniswerkers, studenten en toeristen uit alle hoeken van de wereld komen naar de Canadese stad vanwege de unieke combinatie van hoogwaardig stedelijk leven en overweldigende natuur. Dat heeft te maken met amsterdma vele en erg hoge wolkenkrabbers die het gps-signaal kunnen verstoren.

Hoge flats zijn nu bijzonder gewild. In dat jaar stuurde de West-Indische Compagnie nog meer schepen met kolonisten en soldaten naar de kolonie, en ook vee, zaden voor granen en groente, landbouwwerktuigen en bouwmaterialen. Ik beoordeel deze tour. Terwijl in Amsterdam de avond al was gevallen, landde de delegatie smsterdam het begin van de middag lokale tijd in Toronto. Die eigenschap is nog altijd bepalend voor het karakter van Qmsterdam.

Als de picknicktafels, schommels en vuurkorven zijn opgedoekt beginnen op het braakliggende terrein de voorbereidingen voor de bouw van de Sluisbuurt, een nieuwe stadswijk met een bouwdichtheid die in Amsterdam nooit eerder is gerealiseerd. Het kan zijn dat — ondanks onze inspanningen om de gps-zones zo goed mogelijk in te stellen — de audio niet overal wordt afgespeeld. Omdat woningen in andere torens in de stad in een mum van tijd zijn verkocht en verhuurd, hebben ook projectontwikkelaars en beleggers veel interesse in hoogbouw in de Sluisbuurt.

Om dergelijk spookgedrag te voorkomen nam Soeters in zijn ontwerp van amstefdam Houthavens in Amsterdam-West bewust geen parkeergarages onder de appartementencomplexen op.

Zeker met de extreem hoge bouwdichtheid in de Sluisbuurt dreigen de smalle straten onaangenaam en claustrofobisch te worden. De bevolking lijkt geleidelijk te wennen aan het idee. Het gebied zou in opzet en dichtheid aansluiten bij geslaagde nieuwe woonbuurten als het Oostelijk Havengebied en IJburg.

  EL CABALLERO DE LAGARDERE PDF

Hoe hoger de prijzen, des te lager het bedrag dat de ontwikkelaar zal stratehplan uitgeven aan de kwaliteit van het gebouw.

Nieuw-Amsterdam was niet de eerste, maar werd ten slotte wel de belangrijkste handelspost van de kolonie Nieuw-Nederland.

Niet omdat het mooie gebouwen zijn, maar omdat de schaarste aan woningen nu eenmaal zorgt voor stijgende prijzen en hoge rendementen. It’s difficult to get this sense of space without walking the ground. Terwijl goed en prettig wonen en samenleven de essentie zijn van een succesvolle straat, wijk of stad. Het plan voor de Sluisbuurt is bij voorbaat verouderd, concludeert ze. Open in de app.

Dat duurde maar ongeveer straatenplan jaar, waarna het hele gebied weer onder Engels bestuur kwam en de stad voorgoed New York is gaan heten.

SMS__jpg | Nederland, Noord-Holland, Amsterdam,… | Flickr

Ook in de straatnamen zijn nog veel Nederlandse sporen te ontdekken en dat gaan we u in deze tour laten zien. Ballard, die in werd verfilmd.

stratenllan Hier was ook het koloniaal bestuur gevestigd. Van een afgelegen slaapstad groeide Vancouver vanaf de jaren negentig uit tot een modern economisch en cultureel centrum met internationale allure. Het is fundamentele kritiek op de hedendaagse stedenbouw.

In haar beroemde werk The Death and Life of Great American Cities constateerde ze dat de sloop van oude buurten met een fijnmazig sociaal stratenplann fysiek netwerk ten koste ging van de kwaliteit en leefbaarheid van de stad. Maar waar de Bijlmer werd ontworpen op basis van een doordacht idee over nieuw strwtenplan in een welvaartstaat is het idee voor de Sluisbuurt puur pragmatisch.

Een aantal dat alleen in enkele Zuidoost-Aziatische steden wordt overtroffen. In Lower Manhattan is nu niets meer te zien van de gebouwen die ooit in Nieuw-Amsterdam stonden. Super helpful and very interesting to know a bit of the Dutch history without reading the whole encyclopedia!